Veelgestelde vragen

Is Google Apps compatible met Excel 2010?

Google Apps ondersteund het Excel bestandsformaat .xlsx dat wordt gebruikt vanaf Microsoft Office 2007. Om een .docx of .xlsx te importeren in Google Docs, klik op de 'Uploaden...' knop in het Google Docs menu, selecteer je bestand en klik dan op 'Uploaden starten'.

Hoe verschilt Google Apps van een gratis @gmail.com-account?

Wanneer u zich aanmeldt voor Google Apps voor uw bedrijf, meldt u zich aan met uw eigen bedrijfsdomeinnaam. In plaats van het e-mailadres gebruiker@gmail.com, maakt of onderhoudt u dus een bedrijfsadres zoals gebruiker@uwbedrijfsnaam.com. U beschikt over een administratief IT-configuratiescherm dat is ingebouwd in Google Apps voor uw bedrijf en waarmee een IT-beheerder de gebruikersaccounts in uw bedrijfsdomein kan beheren en controleren. Naast voortdurende verbeteringen van de Google-toepassingen voor haar klanten, zijn de productengineers van Google ook druk bezig afzonderlijke, verbeterde functies te ontwikkelen voor de Google Apps-toepassingen die meer gericht zijn op zakelijke doeleinden.

Hier volgt een greep uit functies in Google Apps die niet beschikbaar zijn voor de gratis consument-toepassingen:

* Verbeterd toegangsbeheer: hiermee kan uw bedrijf zelf bepalen hoe uw informatie wordt gedeeld en wordt gecommuniceerd buiten uw domein.

* Gmail: u kunt al uw bedrijfsinformatie opslaan met verbeterde mogelijkheden voor mailinglijsten en verhoogde e-maildrempels

* Google Sites: het intranet van een bedrijf en gedeelde documentatie die zo essentieel zijn voor een succesvolle bedrijfsvoering worden geoptimaliseerd zodat u over de juiste opslagquota beschikt voor uw zakelijke behoeften

* Google Agenda: eenvoudiger delen van vergaderruimten en bronnen, zodat u vergaderruimten of andere gedeelde bronnen op kantoor kunt plannen.

* Google Video: u kunt snel interne video's delen met uw bedrijf zonder de complexe overhead van veel andere systemen

Is het mogelijk om van Google Apps Autorised Reseller te wisselen?

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor bestaat een beveiligde procedure. Op deze manier zit u nooit aan een leverancier vast.

Kan ik Microsoft Outlook blijven gebruiken?

Ja dat is mogelijk. Hiervoor heeft Google de Google Apps Sync for Microsoft Outlook ontwikkeld. Google Apps doet zich dan voor als een Exchange Server zodat er niets voor de gebruikers veranderd is.

Kan ik mijn CRM pakket koppelen?

Dat hangt van het CRM pakket af. Sommige klassieke pakketten zijn niet ontworpen om met SaaS software te communiceren en communiceren alleen met Outlook. Er zijn vele alternatieven voor klassieke CRM pakketten te verkrijgen waaronder Salesforce.com de grootste is.

Hoe veilig en privé zijn mijn gegevens als ik overstap naar Google Apps?

We begrijpen dat als medewerkers overal en altijd willen kunnen werken, ze altijd en overal over hun gegevens moeten kunnen beschikken. In veel bedrijven wordt dit bereikt doordat steeds meer medewerkers bedrijfsgegevens op een cd of dvd branden, door schijven bladeren en gegevens op hun thuismachine zetten zodat ze 's avonds en in het weekend kunnen werken. Dit heeft geleid tot ernstige beveiligingsproblemen, omdat dergelijke acties niet alleen gegevens aan ongewenste ogen onthullen maar vaak ook gegevens permanent verloren gaan aangezien het grootste gedeelte op laptops of desktops staat. Google neemt de privacy en beveiliging van haar Google Apps-klanten bijzonder serieus. Beveiliging zit in bij Google in de genen. Bij de ontwikkeling van haar producten vormen veiligheidsoverwegingen een belangrijke punt op de agenda en in het beveiligingsteam zitten enkele van de beste experts ter wereld op het gebied van informatie-, toepassing en netwerkbeveiliging. Google's infrastructuur bestaat uit tienduizenden identieke systemen en beschikt over speciaal ontworpen hardware. Google's machines zijn gebaseerd op een aangepaste Linux-softwarestack die volledig is uitgekristalleerd en alleen onderdelen en services bevat die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de Google-vereisten, zodat alle systemen eenvoudig uniform kunnen worden bijgewerkt. Elk afzonderlijk gegeven wordt in meerdere gegevenscentra gerepliceerd, zodat uw Google Apps-mail wordt gerepliceerd naar een hoofd- en back-upgegevenscentrum, die ook weer in realtime worden gerepliceerd. Daarnaast laat Google regelmatig beveiligingscontroles door derden uitvoeren, alsmede SAS 70-audits door een onafhankelijke derde partij. Google slaat daarom haar eigen bedrijfsgegevens ook in dezelfde Google Apps-omgeving op.